Forside Rejsemål Frankrig

Bådferie i Frankrig

I 1950erne var mange af de franske kanaler ved at forfalde, slusemestrene blev afskediget, og der var ikke længere den store kommercielle kanaltrafik. Men parallelt med udviklingen i England, åbnede Peter Zevi i 1958 det første bådudlejningsfirma i Frankrig. Dermed var grundlaget skabt for en kæmpe turistindustri, der fik livet tilbage på floder og kanaler.

I 1968 startede Crown Blue Line (i dag LeBoat) bådudlejning på Canal de Midi i Sydfrankrig og i 1977 startede Locaboat på Yonne floden i Loire dalen, mens Connoisseur (i dag LeBoat) som det tredje og sidste skud på stammen siden starten af 1990erne har tilbudt bådferie i Frankrig.

Maritim Camping har i årevis repræsenteret disse anerkendte og berømte bådudlejningsfirmaer i Danmark - dette årelange samarbejde garanterer dig på forhånd en god og veltilrettelagt ferie i Frankrig.

Når man spørger en hvilken som helst professionel fransk aktør i turistbranchen hvad der gør netop hans egn af Frankrig til noget helt specielt svarer han uden tøven: ”Vor gode mad, den herlige vin og det dejlige vejr”. Fra Alsace i Nord til Côte du Rhone i Syd ! Men der kan være forskelle på de oplevelser og indtryk man møder på flodturen. Nogle steder er det naturen og freden der dominerer sejlturen, andre steder de spændende byer eller historiske slotte. Der er lidt for enhver smag.


Det er ikke uden grund, at Frankrig er vort meste besøgte sejlområde.


Du kan læse endnu mere om Frankrigs floder på Seatravels hjemmeside


En flodbåd på de franske floder byder på nye oplevelser for alle: fredfyldt skønhed, hyggelige landsbyer langs floden, solskindsdage på dækket at din flodbåd, kulinariske oplevelser med indkøb på det lokale marked, ikke langt fra din ”egen” flodbåd. En bådferie på de franske floder er for hele familien - og en enestående ferieform - og det at lave sejlads med flodbåd er en livsstil i Frankrig. Fra afslappet solbeskinnet sejlads i det sydlige Frankrig, hvor man kan nyde omgivelserne fra flodbådens øverste dæk, til sejlads gennem vinmarker og charmerende byer med lokale markeder, gammel kultur og traditioner. Oplev spektakulær sejlads og vild natur på floden Lot og læg til ved Chateau Caïx med din flodbåd og smag på Prins Henriks egen vin. Sejl ad de franske floder Saone og Seille gennem vinmarker og til de gamle byer langs floderne med stolt tradition for transport af produkter med flodbåd. Oplev en kanalsejlads i Nivernais / Loire med de imponerende vinslotte fra dækket af din flodbåd. Sejl din flodbåd ind i centrum af den kosmopolitiske by Strasbourg og få en fantastiske oplevelse, når din flodbåd hæves 50 meter op ad bjerget af bådelevatoren i Arzviller i hjertet af Alsace. En bådferie i Bretagne byder på keltisk charme og eventyrslotte langs flod og kanal.